Een mooie mix van wonen, werken, leren en coaching: Een veilig thuis
Wil je de stap maken naar een zelfstandig leven en wil je bouwen aan je eigen toekomst?
Meld je nu aan
Wil je de stap maken naar een zelfstandig leven en wil je bouwen aan je eigen toekomst?
Meld je nu aan
Huisregels
Om het wonen in Kamers met Kansen voor alle bewoners en omwonenden plezierig en veilig te houden, hebben we een aantal huisregels.
Samen wonen
‘Beter een goede buur, dan een verre vriend.’ Als bewoner van het project is het belangrijk om kennis te maken met je buren. Zo is het mogelijk om bij lawaai of overlast met elkaar in gesprek te gaan, voordat je anderen inschakelt. En na 22.00 uur moet het rustig zijn. Tot de volgende ochtend 9.00 uur.

Om het wonen in Kamers met Kansen voor alle bewoners en omwonenden plezierig en veilig te houden, hebben we een aantal huisregels.
Samen wonen
‘Beter een goede buur, dan een verre vriend.’ Als bewoner van het project is het belangrijk om kennis te maken met je buren. Zo is het mogelijk om bij lawaai of overlast met elkaar in gesprek te gaan, voordat je anderen inschakelt. En na 22.00 uur moet het rustig zijn. Tot de volgende ochtend 9.00 uur.
Begeleidingstraject
In Kamers met Kansen worden veel afspraken gemaakt in onderling overleg tussen jou, je begeleider, begeleider school/werk en andere betrokken personen. Deze afspraken worden in een plan vastgelegd. Het kan daarbij voorkomen dat de afspraken die met jou worden gemaakt, afwijkend zijn van de huisregels. Het begeleidingscontract, de huurovereenkomst en deze huisregels horen bij elkaar. Als jouw houding of gedrag aanleiding geeft tot een officiële waarschuwing in de vorm van een gele of rode kaart, dan zet je daarmee je verblijf bij Kamers met Kansen op het spel.
Dagbesteding
Door alleen maar op je kamer te zitten, kom je niet ver in de maatschappij. Daarom is het nodig dat je een dagbesteding hebt. Dit kan werk (betaald of onbetaald), opleiding of een combinatie van beiden zijn. Voordat je komt wonen in Kamers met Kansen is het dan ook de eis dat je minimaal 20 uur dagbesteding hebt.
Gebruik kamer
Als bewoner van Kamers met Kansen gebruik je een deels gemeubileerde en gestoffeerde kamer. Dit houdt in dat er een bed zonder matras, een kledingkast, tafel met stoel staan. Er ligt vloerbedekking en er hangen lampen en overgordijnen. Natuurlijk wil je de kamer ook met je eigen spullen aankleden zodat het jouw plekje wordt. In de muren mag niet gespijkerd, geschroefd of geboord worden. Op alle kamers zijn latten tegen de muur gemaakt, waaraan je dingen kunt ophangen.
Je huurt de kamer voor een half jaar, waarna het contract nog maximaal drie keer kan worden verlengd. Daarna stroom je door naar een volgend traject dat aansluit op jouw situatie.
Justitie
Contact met Justitie kan leiden tot het niet verlengen van het huurcontract. Als je de kamer verlaat en niet meer bewoont zonder overleg met jouw begeleider of doordat je vast komt te zitten, zullen de achtergebleven spullen na drie weken worden verwijderd.
Bezoek
Het is altijd fijn als vrienden en familie bij je op bezoek komen. Zij dienen zich te allen tijde te kunnen legitimeren en het Leger des Heils heeft het recht om bezoek te weigeren. Natuurlijk ben jij wel verantwoordelijk voor je bezoek: haal ze dus beneden in de hal op en laat je bezoek niet alleen door het pand lopen.
Huisdieren
Veel mensen vinden een huisdier erg gezellig. Voor de een is dat een goudvis in een kom of een slang in een terrarium, voor de ander een ratje en de volgende heeft een voorkeur voor een kleine of grote hond. Omdat het erg moeilijk is om daarin de grens te bepalen, hebben wij besloten dat het houden van huisdieren niet is toegestaan.
Woonomgeving
Jouw woonruimte is jouw verantwoordelijkheid. Als je nog niet weet hoe je die schoon en ordelijk kunt houden, kan jouw begeleider je daarbij ondersteunen. gaan. Wanneer je verhuist, laat je jouw kamer schoon achter. Hierover worden bij vertrek afspraken met je gemaakt.
Een aantal ruimtes per verdieping gebruik je samen. Iedereen maakt liever gebruik van een schone ruimte dan een vuile ruimte. Daarom wordt van alle bewoners verwacht dat ze met elkaar de gezamenlijke ruimtes schoonhouden. Een keer per maand hebben we een bewonersoverleg, dit overleg zal op een avond plaatsvinden.
Algemene veiligheid
In geval van nood moet je het pand snel kunnen verlaten. In verband met de brandveiligheid en de toegankelijkheid naar deze uitgangen moeten gangen en trappen vrijgehouden worden.
Persoonlijke veiligheid
Roken is alleen op je kamer toegestaan. Het is aan jou om de overweging te maken of je dat wel moet willen, vooral ook omdat je ook in deze kamer slaapt. Alle kamers zijn uitgerust met een brandmelder.
Alcohol en softdrugs zijn individuele aangelegenheden. In het pand is het niet toegestaan om alcohol of drugs te gebruiken tenzij in overleg met jouw begeleider en het is opgenomen in jouw plan. Tijdens begeleidingsgesprekken en bewonersoverleg dien je nuchter te zijn. Blowen in het pand, bij de voordeur of in de tuin is niet toegestaan. Het in bezit hebben, gebruiken van of handelen in harddrugs is binnen Kamers met Kansen niet toegestaan. Dit leidt tot een onmiddellijke beëindiging van het begeleidingscontract en de huurovereenkomst.
Gevaarlijke voorwerpen zoals bijvoorbeeld wurgstokjes, vuur- en steekwapens brengen de veiligheid in gevaar en zijn ook wettelijk niet toegestaan.
Privacy
De post komt binnen via een gezamenlijke brievenbus. De begeleiding zorgt ervoor dat jouw post in je postvak in het kantoor wordt gelegd. In alle kamers is een aansluiting voor internet. We verwachten dat jij je online op een respectvolle manier gedraagt.