Mobile Menu Mobile home icon

Een mooie mix van wonen, werken, leren en coaching: Een veilig thuis

Wil je de stap maken naar een zelfstandig leven en wil je bouwen aan je eigen toekomst? Meld je nu aan

Kamerhuur

Als je een kamer hebt, moet je daarvoor huur betalen. Zoals je dat voor iedere andere woonplek ook moet. Via Kamers met Kansen Gorinchem huur je een kamer bij woningcorporatie Poort6. Voor een plaats in Kamers met Kansen Gorinchem betaal je een huurprijs van ongeveer € 430,- (2020) per maand, exclusief servicekosten. Dat bedrag is dus voor de huur van je kamer.

Servicekosten
Voor het gebruik van alle gemeenschappelijke voorzieningen betaal je een bedrag aan servicekosten. Dit bedrag tellen we bij de huurprijs op en is ongeveer € 100,–. De servicekosten betaal je voor onder andere gas, water, licht, inventaris, internet, schoonmaak van de gezamenlijke ruimten, groenonderhoud, glasbewassing en glasverzekering.

Huurtoeslag
De Belastingdienst heeft het gebouw aangemerkt als woongebouw voor begeleid wonen. Dat betekent dat je eventueel een huurtoeslag (afhankelijk van je inkomen maximaal € 100,00 per kamer, per deelnemer, per maand) kunt aanvragen. Wij kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Coachtraject
Aan het huurcontract voor de kamer koppelen we een coachcontract. Daarin maken we specifieke afspraken over wat we wederzijds van elkaar verwachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de begeleiding vanuit het Leger des Heils.